Ana içeriğe atla

Nitelikli

How Corporate Health Care Leaders Maintain Their Impunity: The Case of Purdue Pharma's Funding of the Washington Legal Foundation to Attempt to Weaken the Responsible Corporate Officer Doctrine

The ongoing epidemic of narcotic (opioid) abuse, and the resulting rise in the deaths due to overdoses, has focused attention on pharmaceutical companies' aggressive promotion of these drugs which minimized their substantial risk. A recent article in the Intercept showed how the leadership of one such company tried to insulate itself from responsibility for such actions even while such promotions were continuing. Background: Impunity of Top Leaders of Big Health Care Organizations For years, we have railed against the impunity of top leaders of health care organizations.  We have noted that despite numerous legal settlements made by health care organizations of alllegations like fraud , bribery , and kickbacks , almost never do top leaders who presided over these actions face any negative consequences.  Lack of deterrence caused by such impunity appears to be a major cause of  the epidemic of continuing unethical behavior, crime and corruption on the part of large health car

Her sofrada sebze ve meyve bulunsun


Kışın et tüketmek vücuda olumsuz etkilerde bulunabiliyor...

Kış döneminde et tüketiminindeki artışın vücuda olan olumsuz etkileri ile yaygınlaşan enfeksiyon riskine karşı kışa özgü sebze ve meyveler öneriliyor.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenmek için tüm yiyeceklerin mevsiminde tüketilmesinin prensip haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz ürünlerinin yaz döneminde, kış ürünlerinin ise kış döneminde daha faydalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türk, kış dönemi sebze ve meyvelerinin içerdikleri vitamin ve minerallerin vücudun o dönemde ihtiyaç duyduğu gereksinimleri tam olarak karşıladığını vurguladı.

Prof. Dr. Türk, kış mahsulü olan limon, nar, ıspanak, pırasa, marul, brokoli, turp, havuç, lahana, karnabahar, yer elması, mandalina, portakal ve elmanın bu dönemde yazlık sebze ve meyvelere göre daha ucuz olduğuna işaret ederek, bunun kışlık sebze ve meyvelerin tüketilebilmesini kolaylaştırdığını belirtti.

-KIŞIN ÖZELLİKLE TÜKETİLMESİ GEREKEN SEBZELER-

Kışın havaların soğumasıyla birlikte vücut direncinin azaldığını ve takviye besinlere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Prof. Dr. Türk, şunları kaydetti:

''Et tüketiminindeki artışın vücuda olan olumsuz etkileri ile yaygınlaşan enfeksiyon riskine karşı en iyi ilaç kışa özgü sebze ve meyvelerin tercih edilmesidir. Kışın yaygınlığı artan solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinden çok, enfeksiyonlara yakalanmamak için vücut direncinin artırılması esastır. Yaz meyve ve sebzelerinin cazibesine kapılıp, kış aylarında bu döneme özgü koruyucu kalkanlarımız olan kışlık sebze ve meyveleri soframızdan eksik etmemeliyiz. Havuç A vitamini, turunçgiller C vitamini, yeşil sebzeler ise sağlayacakları E vitaminiyle kış aylarında sağlığımızı koruyacak, sağlıklı kalmamızı sağlayacaktır. Kış döneminde yükselen tansiyon, kırmızı pancarla kontrol altına alınabilir. Tansiyon hastalarına kırmızı pancarı özellikle öneriyorum. Şuan içinde bulunduğumuz mevsimsel geçiş döneminde ise herkes için C vitamini açısından son derece zengin olan mandalinayı tavsiye ediyorum. Kansere karşı koruyucu etkisi bilinen brokoli, karnabahar ve lahana da sofralardan hiç eksik edilmemeli.''

Prof. Dr. Türk, kışlık sebzelerle çocukların damat tadına uygun şekilde yemekler hazırlanması ve kış sebzelerinin onlara sevdirilmesi, okula başlayan çocuklara günde en az bir bardak süt içirilmesinin çocukları kış dönemi hastalıklardan koruyacağını sözlerine ekledi.

AA

Yorumlar

Popüler Yayınlar