Ana içeriğe atla

Nitelikli

How Corporate Health Care Leaders Maintain Their Impunity: The Case of Purdue Pharma's Funding of the Washington Legal Foundation to Attempt to Weaken the Responsible Corporate Officer Doctrine

The ongoing epidemic of narcotic (opioid) abuse, and the resulting rise in the deaths due to overdoses, has focused attention on pharmaceutical companies' aggressive promotion of these drugs which minimized their substantial risk. A recent article in the Intercept showed how the leadership of one such company tried to insulate itself from responsibility for such actions even while such promotions were continuing. Background: Impunity of Top Leaders of Big Health Care Organizations For years, we have railed against the impunity of top leaders of health care organizations.  We have noted that despite numerous legal settlements made by health care organizations of alllegations like fraud , bribery , and kickbacks , almost never do top leaders who presided over these actions face any negative consequences.  Lack of deterrence caused by such impunity appears to be a major cause of  the epidemic of continuing unethical behavior, crime and corruption on the part of large health car

Diyet Yerine Sağlıklı Beslenin!

Amerikalı doktorlar, halkı yemek biçimlerini değiştirmeye davet ederek, lif açısından zengin besinlerin tüketilmesinin önemine işaret ediyor. 

Çok sayıda kişinin karbonhidratı kesmek için makarna ve rafine şekerden uzak durduğuna, ancak kepekli undan üretilen makarnanın zengin lifli bir besin olduğuna dikkati çeken doktorlar, lifli gıdaların kalp hastalığı ve kanser riskinin yanı sıra diyabet bağlantılı komplikasyonları azalttığını ve sindirim sağlığı için yararlı olduğunu belirtiyor.

Atıştırma alışkanlığını bırakın
Amerikalılar'ın özellikle ''atıştırma'' alışkanlığına işaret eden doktorlar, atıştırmak için yine aynı tür kepekli undan üretilen krakerler veya cipslerin, sabahları ise bir kase yulaf veya kepekli buğdaydan yapılan ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor.

Somon balığı tüketin
Yeni yılın bir diğer favori besininin, kalp krizi riskini azaltan, kandaki kolesterol oranını düşüren ve Omega-3 yağ asitleri açısından zengin somon balığı olduğunu belirten Amerikalı doktorlar, bu balıkta bol miktarda bulunan A vitamini ve karotenin kanseri önleyebildiğine, ayrıca bu balığın etindeki doymuş yağ oranının, kırmızı et ve tavuktan düşük olduğuna dikkat çekiyor.

Baklagilleri tüketmeyi ihmal etmeyin
Baklagillerin de protein, demir, folik asit ve lif açısından zengin olduğu belirtilirken, et, tavuk, yumurta ve diğer protein kaynaklarının yerini alabilecek bu gıdaların kalp hastalıkları ve kanser riskini de azaltabileceği vurgulanıyor.

Patates tüketin
Amerikalılar için yeni yılda önerilen bir başka sağlıklı besin de tatlı patates. Tatlı patatesin en yararlı sebzelerden biri olduğunu kaydeden doktor ve diyetisyenler, bu besinde göz sağlığı, kemik ve diş gelişimi ile sağlıklı cilt ve saç için gerekli günlük karoten gereksiniminin 4 katının bulunduğunu belirtiyor. Tatlı patatesin, protein ağırlıklı Atkins diyeti uygulayanlar için de uygun olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar