Ana içeriğe atla

Nitelikli

How Corporate Health Care Leaders Maintain Their Impunity: The Case of Purdue Pharma's Funding of the Washington Legal Foundation to Attempt to Weaken the Responsible Corporate Officer Doctrine

The ongoing epidemic of narcotic (opioid) abuse, and the resulting rise in the deaths due to overdoses, has focused attention on pharmaceutical companies' aggressive promotion of these drugs which minimized their substantial risk. A recent article in the Intercept showed how the leadership of one such company tried to insulate itself from responsibility for such actions even while such promotions were continuing. Background: Impunity of Top Leaders of Big Health Care Organizations For years, we have railed against the impunity of top leaders of health care organizations.  We have noted that despite numerous legal settlements made by health care organizations of alllegations like fraud , bribery , and kickbacks , almost never do top leaders who presided over these actions face any negative consequences.  Lack of deterrence caused by such impunity appears to be a major cause of  the epidemic of continuing unethical behavior, crime and corruption on the part of large health car

ARI SÜTÜ

KANATLI KAHRAMANLAR VE ARI SÜTÜ

Arı sütü ana arının besini olup, besin değeri oldukça yüksektir. Ana arı ve işçi arılar yumurtadan çıktıklarında aynı genetik yapıya sahip olmalarına rağmen, larva döneminde farklı oranda ve sürede arı sütüyle beslenmeleri yapılarının farklılaşmasına neden olmaktadır. Sadece 6 günlük bu farklı beslenme sonucunda ana arı hastalıklara direnç kazanmakta, günde kendi ağırlığının iki katı kadar (1500-3000) yumurta üretebilmekte ve 6 yıl kadar yaşamaktadır. Diğer işçi arılar ise kolay hastalanırlar, dişi oldukları halde yumurta bırakamazlar ve sadece 2 ay yaşarlar. İki birey arasındaki bu derece farklılaşma sadece arı sütü ile beslenmelerinden kaynaklanmaktadır.

Arı sütü; yaklaşık %66 su, %14.5 karbonhidrat, %4.5 lipid, %13 aminoasitB grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak A, D, C, E vitaminleri, biyolojik aktif maddeler, önemli bazı mineral maddeler ve bir miktar da tespit edilemeyen maddeler içerir. Ayrıca 10 temel amino asitten (esansiyel) sekizini de (metioninlösinlizinvalinfenil-alanintreonintriptofan,
izolösin) doğal hormon ve enzimleriyleiçermektedir. Metabolizma için çok önemli olan panteik asit (pantheic acid), asetilkolin (acetylcholine), protein, bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağ asidi olan 10-HDA (10-Hydroxy-2 Decanoic Acid), sepanin asit (sepanine acid), hastalıkların iyileşme döneminden sonra sindirimi düzenlemek ve iştahı açmak için çok ideal olan oleik asit (oleic acid) içerir.


ARI SÜTÜ NASIL ÜRETİLİR?

Dünyanın üretilmesi en zahmetli en pahalı sütü arı sütüdür!Doğanın mucizesi olan arı sütünün faydaları saymakla bitmez...


Arı sütünün üretilmesi çok zahmetlidir. Arı sütünü bir haftalık genç işçi arılar üretir. Bu arılar ne yeni ergin olmuş acemi arılar ne de kovan dışına çıkarak yıpranmış arılardır. Genç işçi arılar yaşamlarının en verimli zamanlarında, yani haftalıkken hem kendilerini hem de insanlık için mucizevi faydaları olan arı sütünü üretirler.

5 ila 15 günlük işçi arıların yutak üstü bezlerinden salgıladıkları arı sütü jel kıvamında, akışkan, suda çözünebilir, kremsi, ya da beyaz renkte, ekşi ve kokusu keskin bir maddedir.40-50 kovandan bir sezon boyunca boyunca ancak 1 kg kadar üretim yapılabilir. arı sütü 5 derece gibi normal buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay saklanabilir. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı. Arı sütü ne kadar erken tüketilirse insan vücudunda daha çok fayda sağlamaktadır. Arı sütünün ısı ve ışığa hassasiyeti vardır. Bu nedenle özelliğini erken yitirmektedir. ( Tablet formda üretm yapan tek şirket Forever Living Products)


Arı Sütünün Etkileri
Arı Sütü Ağız Yoluyla Alındığında;
Stimulant – Fiziksel performansı artırıcı, hafızayı güçlendirici, zeka açıcı, kendine güveni artırıcı etkileri
Genel olarak sağlıkta ve metabolizmada düzelme
İştah artırıcı
Doku ve cildi yenileyici, güzelleştirici
Seks gücünde artış, yumurta ve sperma üretiminde artış
Arı SütüViral hastalıklara karşı direnç
Tansiyonu düzenleme
Kansızlığı (anemi) giderme
Damar tıkanıklarına karşı olumlu etki
Kolestrolü düzenleme
Arı Sütünün Topikal Olarak Kullanımı;
Deriyi gerdirme, yenileme ve canlılık
Epitel hücrelerini geliştirme ve uyarma
Kırışıklığı giderme
Derinin yağ sekresyonunu düzenleme
Antibiyotik aktivite
Escherichia coli, Salmonella, Proteus, Bacillus subtilis ve Staphylococcus aureus (Lavie, 1968; Yatsunami and Echigo, 1985).
Micrococcus pyrogens karşı penisilinin etkisinin % 25 ini göstermiştir. (Blum et al., 1959).
Antiviral aktivite (Derivici and Petrescu, 1965)
Arı Sütü Faydaları
  • Arı sütünde bulunan 10-HDeA’nın etkileri birçok klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. 10-HDeA fungsid, anti-viral, anti-bakteryel, bakteriyostatik, anti-inflamatuar ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
  • En çok damar sertliği, mide-bağırsak sorunları, romatizmal rahatsızlıklara karşı kullanılmaktadır.
  • Antibakteriyel, antivirütik özelliği vardır. Arı sütüyle ilgili yapılan bir araştırmada arı sütünün 0,5 mg ve 1 mg miktarlarının bakteri gelişimini inhibe ettiği saptanmıştır. Arı sütü bazı bakterilere karşı etkili bir antibiyotik olarak adlandırılan 10-Hidroksi-Dgr2-decenoic asit içerir. 10-HDA  bakteri, virüs ve mantara karşı mücadelede  önemli bir madde olarak bilinir.
  • Hücre yenilenmesi, üretimi ve metabolizması üzerinde etkilidir.
  • Hormonları ve metabolik işlevleri düzenler.
  • İnsülin benzeri peptidleri içerdiği için kan şekerini düşürücü etkide bulunur.
  • İştah üzerindeki düzenleyici etkisi nedeniyle iştah açıcı olarak kullanılabilir. Arı sütündeki asetil kolin çocukların öğrenme ve algılama işlevlerinin artırılmasına yardımcı olurken, globulin (gama globulin) ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde rol oynar.
  • 2010 yılında European Journal of Histochemistry  ‘de  yayınlanan bir araştırma sonucuna göre arısütü kolit gibi gastrointestinal sorunların tedavisinde olumlu etkiler gösterebilir.
  •  Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji kaynağıdır. Vücuda zindelik kazandırır. Enerji verici etkisiyle kronik yorgunluk sendromu ve fibromyalji durumlarında faydalı olur.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. 2007 yılında Japonya’da yapılan klinik çalışmalara görearı sütüorta derecede yüksek kolesterol seviyeleri olan kişilerde lipoprotein metabolizmasını düzeltmeye yardımcı olmaktadır. New York   Medical College’s Department of Medicine tarafından yapılan bir çalışmada arı sütünün kolesterol seviyelerinde % 14lük bir azalma sağladığı tespit edilmiştir.
  •  Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını düzenli çalışmasında olumlu rol oynar.
  •  Nagasaki Üniversitesince yapılan bir çalışmada arı sütünün kemik dokusunu geliştirici ve destekleyici etkisi tespit edilmiştir.
  •  Arı sütünün tansiyon düşürücü ve damar genişletici aktivitesi vardır.
  •  Sinirsel rahatsızlıklarda olumlu etkilerde bulunur.
  •  Saç dökülmesini önlemede etkilidir. Hücre yenileyici etkisi ve nemlendirici özelliği nedeniyle saç ve cilt bakımında kullanılmaktadır.
  •  Damar sertliğini engellemeye yardımcı olur.
  •  Ülser, gastrit ve kolit gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir.
  •  Kansızlık sorununda yardımcıdır.
  •  Hafızayı kuvetlendirir.
  •  Cinsel fonksiyonları düzenler. Hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışmada arı sütünün sperm kalitesini artırdığı saptanmıştır.
  •  Cilt sağlığı ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir. Yanık için üretilen dermatolojik krem ve merhemlere, %0.05 ila 1 oranında arı sütü ilave edilmektedir.
  •  Yetersiz beslenmeden doğan eksikliği giderici güçlü besleyici özelliği vardır. İçeriğindeki protein, lipit, amino asit, mineral tuz, oligo element ve glüsid gibi temel besin maddeleriyle sağlıklı beslenmede önem taşır.
  •  Bir çalışmada arı sütünün, kanser hücreleri enjekte edilen tüm fareleri 12 aydan daha uzun bir süre koruduğu ancak kanser hücreleri enjekte edilip arı sütü verilmeyen farelerin ise  12 gün içinde öldükleri tespit edilmiştir.
  •  Journal of the Science of Food and Agriculture’ de  yayınlanan yazıya göre arı sütü tümörlerin büyümesini önlemede umut verici görünmektedir.
BİLGİ İÇİN: ozsaglamoz@gmail.com
İnstagram : forever_living_piraye



Yorumlar

Popüler Yayınlar